Většina lidí má rádo živé květiny. Často i muži přičichnou k rozkvetlé květině, i když mužům květiny běžně nekupujeme. Čerstvé řezané květiny nic nenahradí, ale přesto jsou tu situace, kdy potřebujeme co nejkrásnější, ale umělé květiny. Děláte si výzdobu vašeho bytu na Velikonoce, Vánoce, nebo jen tak na léto? Věnce, ale třeba i košíky, které jsou ozdobené jak chvojím nebo větvičkami ale hlavně květinami. Některé květiny a trávy se dají sušit, ale většina květin by sušením změnila barvu a květiny by jednoduše jen zvadly a opadaly. Ale co když potřebujeme, aby věnec z květin vydržel celé léto nebo aby květiny vyzdobily v našem bytě nějaké místo, kde by se živým květinám nedařilo, protože jsou na stinném místě apod. Přichází na řadu umělé květiny.

umělé květiny

Nejlepší umělé květiny budeme kupovat také při smutečních příležitostech. Nejen na svátek Všech svatých chodíme na hřbitovy a vzpomínáme na naše zesnulé příbuzné či kamarády. Je naší snahou ozdobit hroby věnci a květinami tak, jak si myslíme, že by se to nebožtíkům líbilo. Zapálit svíčky a rozjímat nad hroby o životě a smrti bychom měli i mimo tento svátek. Umělé květiny jsou na hřbitově klasickou výzdobou. Nevadí jim déšť ani mráz, není potřeba je zalévat, a přitom vypadají k nerozeznání od těch čerstvých. Měla vaše zesnulá babička oblíbenou květinu? Třeba gerberu nebo i prostou kopretinu? Těžko ji na hřbitově zasadíte a budete pěstovat, ale pokud koupíte umělou kytici z jejich oblíbených květin, budete mít hřejivý pocit, že by babička měla radost.

umělé květiny

V dnešní době přibývá urnových míst a kolem těch nelze zasadit živé květiny, většina výzdoby hrobů jsou proto věnce nebo koše s umělými květinami. Není problém koupit tak realisticky vyrobené květiny, že nebudou od těch živých rozeznatelné. Žádné kýčovité umělohmotné příšerky, ale květiny, které jsou jako živě, pouze nevoní.