Pomocník v kuchyni

Výhodou igelitových sáčků s uzavíracím zipem je jejich všestranné využití na mnoha místech, kam patří i kuchyně. Jsou odolné vůči velmi nízkým teplotám a lze je tudíž snadno ukládat do chladničky i do mrazáku s prakticky nulovým rizikem poškození. Máte-li dostatek sáčků po ruce, velmi rychle do nich uložíte ovoce a zeleninu, zmrzlinovou dřeň, grilovací marinádu, nakládanou zeleninu, ale i některé polotovary nebo hotová jídla, která nejsou příliš teplá.

korálky na stole

Sáčky jsou skvělým pomocníkem i pro dlouhodobé uchovávání trvanlivých potravin, zejména těch sypkých, jako jsou sušené ovoce, nasekané ořechy, luštěniny, rýže, těstoviny, mouka, strouhanka, semena na klíčení atp.

Pomocník v pracovně či v dílně

Pracovnou či dílnou v domácnostech rozumíme místnost, kde se odehrává celá řada různých činností, například kancelářské práce u psacího stolu, šití na šicím stroji, modelářství, zahradnické práce, výroba keramiky, řezbářství a truhlářské práce atd. Pro tyto účely jsou pracovny vybavené různým nářadím, ale také pomůckami drobného charakteru, např. spojovacím materiálem, tmely a lepidly, ručním nářadím a dalšími drobnostmi, např. korálky, sponkami, provázky a mnoha dalšími drobnými předměty. Rychlouzavírací sáčky tu mají své zastoupení v poměrně širokém rozsahu a lze do nich ukládat stovky různých věcí, a to přehledně, a dobře chráněné před vnějšími vlivy.

rozsypaná červená čočka

Pomocník pro děti

I děti si mohou ve svých věcech vytvořit pořádek a přehled a sáčky se zipem jim v tom mohou vypomáhat velmi vydatně. Děti jsou v kontaktu také s drobnými předměty, např. s figurkami, kuličkami, dílky stavebnic a s psacími a výtvarnými potřebami, a v sáčku je pak vše uzavřeno tak, aby se nic nerozkutálelo a neztratilo. Tímto způsobem lze vést děti k vlastní zodpovědnosti a schopnosti udržet své věci nepoškozené a v kompletním stavu.